dimarts, 9 d’octubre del 2012

DE PROVA



RENAIXENÇA

LOGO DEL GRUP EXCURSIONISTA DE L'ATZÚBIA
Vacil·làvem a l’hora de posar-li el primer títol de l’entrada d’aquest bloc. Renaixement, resurrecció, ressorgiment, renaixença, reaparició,  recurrència... Finalment optàrem per renaixença per les connotacions que aquest nom comporta. Pretenem que aquest mitjà es transforme, talment com va ocórrer al segle XIX, en un moviment d'ample abast, essencialment cultural i literari, però també de conscienciació identitària i de defensa del nostre patrimoni mediambiental. 
Quins són els nostres referents? En aquest cas no hem titubejat en absolut: el Grup Excursionista de l’Atzúbia, aquella associació que germinava a les acaballes de 1982 i que va suposar l’aparició d’un  grup de persones que, per primera vegada a l’Atzúbia, es preocupava pels temes culturals del nostre poble.
NÚM. 0 DE LA REVISTA LA MILOTXA
 En el número zero de la revista La Milotxa, el seu òrgan d’expressió escrita, anunciaven quins eren els seus objectius: promoure d’activitats culturals, esportives, així com la defensa del medi ambient. Potser siga casual, potser no, però entre ambdues dates, 1982 i 2012, hi ha certes concomitàncies, que deixem a la imaginació del lector poder-les copsar.  
Trenta anys. Han passat trenta anys des de la seua fundació. No és ara el moment d’esplaiar-nos en repassar tot allò que va fer el Grup Excursionista de l’Atzúbia, molt  i molt interessant. Temps en tindrem. Però en aquestes primeres ratlles no podíem deixar de retre-li el nostre primer homenatge.

Naix ara Benimataix. Espai Cultural de l' Atzúbia, Forna i de les terres al voltant del Gelibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada