VINS
NATURALS I BIODINÀMICS
CONFERÈNCIA
–TAST
ELS
PREPARATIUS
Dissabte 27 de gener. El Saló d’Actes
del Teleclub de l’Atzúbia es va omplir per assistir a la conferència i
posterior tast de vins que va realitzar Joan Calatayud, sumiller i distribuïdor
de vins.
LA
CONFERÈNCIA

Va concloure
aquesta primera part indicant quina era
la tendència dels actuals productors de vins, especialment el dels més petits:
marcar les diferències, defugint així de la inclinació uniformadora que ha
imperat en els darrers anys. Joan Calatayud ho fa exemplificar esplèndidament
en afirmar: “Quan bevem una copa de vi, també bevem paisatge”.
EL
TAST

Provàrem 8
diferents ampolles de vi, tenint totes com a denominador comú la varietat garnatxa, a excepció d’un. Quin
goig poder apreciar les diferents peculiaritat de casdascuna d’elles, totes i
cadascuna amb una personalitat pròpia.
Poguérem
constatar que per a Joan Calatayud el seu treball és, també, passió, devoció,
fascinació. Quina sort!
Tanmateix, no
voldríem oblidar que, paral·lelament,
es produí un altre festival de sabors: els diferents plats que aportaren
els participants, autèntic homenatge a la cuina tradicional de la nostra terra.
L’exquisida gamba amb ceba, les diferents coques salades, les mandonguilles,
l’espectacular “peuet” de porc; el saborós polp de l’almadrava, els ous
farcits, l’ensaladilla russa, etc.
Però la cosa
no acabà ací. A les postres, un deliciós vi dolç serví d’acompanyament a
bunyols, “moritos”, cubana, i altres
dolços que circularen pel recinte.
Seguint Margarida Aritzeta en la seua obra Perfils de Nora, per a Joan Calatayud...
" El vi és com la vida, se li ha de donar temps però s’ha
de saber consumir en la seva plenitud. I això és el que sempre ha fet el nostre company : beure a grans glops la vida, amb passió i
risc…”
I això és el que vam
aprendre i gaudir, tanmateix ens confabulàrem perquè aquesta excepcional nit
es tornara a repetir.
Així serà i així ho farem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada