dimecres, 16 de gener del 2013

ELS 40 DEL CARRITXAR



VOLTA A PEU
L’ATZÚBIA -
EL CARRITXAR - CAMÍ DE SALAMONA -
L’ATZÚBIA
DIUMENGE 13 DE GENER DE 2013

L’any 2013 el vam començar amb un altre trajecte pels voltants de l’Atzúbia. En aquesta ocasió es tractava d’una marxa circular que partia de l’Atzúbia per la senda del Carritxar, continuava per Mostalla, on  enllaçava amb el camí de la Salamona, per arribar de nou al lloc de partença.
El dia va eixir assolellat, amb un vent fresc, cosa que va facilitar l’itinerari.
Després de prendre un reconfortant café, ens vam dirigir cap al poliesportiu,  des d’on vam prendre la senda que ens portaria al Carritxar. Abans de l’exida, però, com ja comença a ser habitual, ens vam la fotografia de grup.


Ara anava de bo. El sender anava empinant-se progressivament, sempre per la vora de la Moleta Vella. 
L’Atzúbia es quedava cada vegada més petitona, però molt bonica. La seua germana bessona, la Moleta Nova, ens mirava amb certa enveja, però complaguda.



En arribar dalt, la vista era preciosa. Ens vam agrupar per dirigir-nos, ara sempre cara avall, fins el lloc d’esmorzar: un bancal abandonat on el sol ens acaronava amorosidament.



Després del repòs, van prosseguir descendint envers Mostalla. El camí, enquitranat, no impedia gaudir del recorregut, sempre protegits per uns imponents pins, coscolls i carrasques.

Arribàrem al pla de Mostalla, on els  bancals de tarongers ja eren omnipresents, per encaminar-nos  al pont de Quintanilla. Després agafàrem un altre vial que menava al camí de Salamona.


 La tranquil·litat anterior es va veure alterada per un continu traginar de tot tipus de vehicles. Res no importava, perquè ens trobàvem en el camí vell de l’Atzúbia, antiga calçada romana. Travessarem per les partides de l’Horta, Mitjanes, l’Atzaïla , Salamona i Massils, fins aplegar a la mina de l’algepsar. 



La major part dels senderistes  es dirigiren al poble, mentre que un petit grup va decidir visitar l’algepsar, lloc mític on els atzubians, no sense risc, anàvem a jugar de menuts. Eren altres temps. Ara sembla un lloc fantasmagòric.

En el Teleclub, prengueren unes refrescants cerveses, rememorant aquesta primera ruta de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada